Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Globals träskärbräda är tillverkad av bosnisk silverek som är ett mycket fibertätt träslag. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år.
Innan första användning
• Stryk ut ett lager olja med en bit hushållspapper.
• Torka av efter 15min.
Efter varje användning
• Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
• En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
• Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
• Förvara skärbrädan torrt.
Underhåll
• Vid behov, olja in skärbrädan rikligt och låt stå under natten, torka sedan av ev. överflödig olja.
• Olja in eventuella torra fläckar så snart som de upptäcks.
• Skruva åt bultarna med de medföljande insexnycklarna vid behov.
• Ytan går att slipa eller hyvla för att få fram ny ren yta efter år av användning.
Bra knivar kräver bra underlag. Men vilken typ av skärbräda är värd att satsa på? Vi går igenom några modeller att välja mellan – och några att undvika.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.