Kiritsuke 20 cm + knivskydd

Artnr Y-37234

Kiritsuke från Yaxells serie Super Gou Ypsilon, 20 cm, inklusive knivskydd av lönnträ.
 
Säljs exklusivt på sundqvist.se samt hos utvalda återförsäljare.

7 999 krInStock
I lager

Köp hos en av våra återförsäljare här

Kiritsuke är en japansk knivmodell som brukar beskrivas som en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses svårare att hantera än andra knivmodeller. Det är en smidig och mångsidig kniv som kan användas till de allra flesta råvaror – när du lärt dig att bemästra den, det vill säga. Kniven säljs tillsammans med ett knivskydd av lönnträ.
Super Gou Ypsilon

Yaxell Super Gou Ypsilon

Yaxell Super Gou Ypsilon är ren, skär lyx. Serien är en vidareutvecklad och mer vällagrad variant av Super Gou. Knivbladen är uppbyggda av hela 193 lager stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av 192 lager rosttåligt stål, 96 lager på vardera sida om eggen, som formats i ett vackert damaskusmönster. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Yaxells tradition av smideskonst gör sig tydligt påmind i Super Gou Ypsilon. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Det svarta knivhandtaget är också dekorerat med en krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.


 

Varumärke
Yaxell
Produktserie
Super Gou Ypsilon
Färg
Svart
Material
Rostfritt stål
Storlek
20 cm
HRC
63
EAN
4984909372344
EAN14
14984909372341

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.

SKÖTSELRÅD - KNIVAR

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.


Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.