Knivset 3-delar GN-009, GNM-07, GNFS-01

Art. Nr: GN-3002

Knivset i tre delar från Globals serie Ni.

Läs mer

Tillfälligt slut

2 549 kr

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

Ett vasst knivset som består av kockkniven GN-009, grönsakshackan GNM-09 och skalkniven GNFS-01. Kockkniven kan du använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Grönsakskniven är det självklara valet när du ska hacka mycket av något. Bladet är nästintill rektangulärt, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Skalkniven är bäst lämpad för arbeten som kräver precision, till exempel att skala frukt och grönt.
 

Global Ni

Global Ni är uppstickaren som lanserades år 2016. Ni-knivarna är, precis som knivarna i Globals klassiska serie, tillverkade i ett lager stål. Knivbladet är något grövre och eggen har fått en extra slipning för bästa möjliga skärpa. Handtaget har också fått ett lyft genom ett förbättrat grepp och en snygg, ljus design. 

Global
Global Ni
Rostfritt stål
4943691290021

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Globalknivar

Att kniven är kökets viktigaste redskap skriver de flesta kockar under på. På samma sätt som en slö kniv kan minska lusten att laga mat, kan en vass kniv inspirera till stordåd i köket. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på.



Rengöring

Lämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.

Underlag

Använd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis Globals skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.

Nötning

Försök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.

Förvaring

Globalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.
 

Underhåll

För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.

Du kan hitta sliperier som vi på Sundqvist rekommenderar här

Meny