Santokukniv 16,5 cm inkl. knivskydd

Art. Nr: Y-37201

Santokukniv från Yaxells serie Super Gou Ypsilon, 16,5 cm, inklusive knivskydd av lönnträ.

Säljs exklusivt på sundqvist.se samt hos utvalda återförsäljare.

Läs mer

Tillfälligt slut

7 999 kr

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära, tärna och hacka. Kniven säljs tillsammans med ett knivskydd av lönnträ.
 

SUPER GOU YPSILON

Yaxell Super Gou Ypsilon är ren, skär lyx. Serien är en vidareutvecklad och mer vällagrad variant av Super Gou. Knivbladen är uppbyggda av hela 193 lager stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av 192 lager rosttåligt stål, 96 lager på vardera sida om eggen, som formats i ett vackert damaskusmönster. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Yaxells tradition av smideskonst gör sig tydligt påmind i Super Gou Ypsilon. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Det svarta knivhandtaget är också dekorerat med en krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.


 

Om Yaxell

Yaxell grundades i Seki 1932. Familjefö­retaget drivs idag av Takeshi Yamada san, som är fjärde generationen knivtillverka­re. Sedan starten har företaget varit en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.

Yaxell
Super Gou Ypsilon
Svart
Rostfritt stål
16,5 cm
4984909372016

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi.

Skötselråd - Knivar

Våra japanska knivar är av högsta kvalitet och levereras riktigt vassa. När de använts ett tag behöver de slipas för att bibehålla eller återfå sin skärpa. Vassa knivar är en stor glädje att arbeta med och för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kniv följer här lite råd hur du tar hand om köksknivar på bästa sätt.



Skär på – Använd en skärbräda i trä eller plast. Använd alltid ett underlag som är mjukt och därmed inte förstör knivens egg.

Undvik – Hårda material kan skada eggen om du skär i dem. Frysta produkter eller ben kan dessutom knäcka knivbladet. Undvik underlag av glas och porslin då det förstör eggen.

Tips – Skrapa inte av skärbrädan med eggen utan använd baksidan för att inte göra din kniv slö.

Rengöring – Handdiska med ljummet vatten och diskmedel direkt efter du använt kniven. Låt inte din kniv bli liggande odiskad efter användning, det kan orsaka syreangrepp vilket kan leda till att den rostar. Diska inte köksknivar i diskmaskinen, det mår varken din kniv eller diskmaskin bra av. Diskmaskinens trådkorgar kan bli förstörda och diskmedlet fräter på knivens egg. Torka kniven med mjuk trasa direkt efter rengöring.

Putsa – Uppstår ytrost kan den poleras bort med metallputs eller polergummi. Görs inte detta genast kan djupare rostskador uppstå.

Förvaring – Förvara dina knivar på en torr och säker plats i köket, lämpligtvis i ett knivblock, knivfodral eller på en knivlist. Placera knivlisten utom räckhåll för barn. Sätt alltid kniven med ryggen först mot listen för att inte skada eggen.

Skärpning – slipa med stav, sten eller våtslip. Håll efter dina knivar genom att skärpa och slipa dem med jämna mellanrum. Det är skillnad på att underhålla kniven genom att skärpa den med en skärpstav och att slipa den för att få en ny råegg.  Underhåll gärna din kniv varje vecka med en skärpstav eller en våtslip. När eggen blivit riktigt slö behöver den slipas om. Det kan göras genom att använda en slipsten eller genom att lämna in den till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 12-15 grader.

Du kan hitta sliperier som vi på Sundqvist rekommenderar här

DELA DINA BILDER MED GLOBALKNIVAR

Tagga #yesGlobalknivar så kanske dina bilder blir visade här.

Liknande produkter:

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer
F