Serveringspanna med lock 28 cm

Artnr SP-48112800

Serveringspanna från Scanpans serie CS+, 28 cm.

3 299 krOutOfStock
Tillfälligt slut

Köp hos en av våra återförsäljare här

Serveringspannan är en oerhört allsidig stekpanna. Du kan använda den till att bryna och ugnsgratinera såväl som till att tillaga såsbaserade rätter, då den har högre kanter än en vanlig stekpanna. Non-stick-beläggningen hindrar råvarorna från att bränna fast i botten och gör samtidigt att pannan är lätt att diska. Serveringspannan passar perfekt för servering direkt på bordet. Lock i härdat glas ingår.
CS+

Scanpan CS+

2023 blev Scanpan CS+ bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. Det är en belagd serie som kombinerar design och funktion på bästa sätt. Beläggningen, som heter Stratanium+, anses vara marknadens tuffaste. Texturen är grov och påminner om ytan på en gjutjärnspanna.

Alla kärl i serien har en elegant utsida i borstat stål. Grunden består av fem lager rostfritt stål varvat med aluminium. Denna konstruktion ger kärlen optimal värmespridning och hållbarhet. Serien är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Lagren består av:
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
6. Keramiskt titan
7. Stratanium+ (non-stick-beläggning)

Varumärke
Scanpan
Produktserie
CS+
Färg
Rostfri
Material
Rostfritt stål
Storlek
28 cm
Bottendiameter (cm)
22 cm
EAN
083421204974
EAN14
10834212049741

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Rostfria kokkärl

Rostfria stek- och kokkärl klarar hög värme från spisen men för att hålla dem snygga finns några tips att tillgå. En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen.
 

 

• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.

• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.

• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.

• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter. 

Liknande produkter