Stekpanna 28 cm
Stekpanna från Scanpans serie Pro S+, 28 cm.
Säljs exklusivt på sundqvist.se och hos utvalda återförsäljare.
Köp hos en av våra återförsäljare här
En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Välj en belagd panna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska.
Välstekt med Scanpan
Vill du bli proffs på stekning? I vår stekskola Välstekt med Scanpan lär stjärnkocken Thomas Sjögren dig att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna.- Pro S+
Scanpan Pro S+
Scanpan Pro S+ är en serie stek- och kokkärl som gjuts för hand i fabriken i Danmark. Samtliga kärl har en grund som består av återvunnet aluminium och en svart non-stick-beläggning. Beläggningen, som heter Stratanium+, anses vara marknadens tuffaste. Texturen är grov och påminner om ytan på en gjutjärnspanna.
Pro S+ är ett exempel på dansk kvalitet när den är som bäst. Stek- och kokkärlen klarar av hög hetta och är extremt tåliga. Serien är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
- Varumärke
- Scanpan
- Produktserie
- Pro S+
- Färg
- Svart
- Material
- Rostfritt stål
- Storlek
- 28 cm
- EAN
- 083421214447
- EAN14
- 10834212144477
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Belagda kokkärl
Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.
• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.
• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.
• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten.
• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.
• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.
• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.
Induktion
En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.