Wokpanna 32 cm

Artnr SP-65303200

Wokpanna från Scanpans serie CTX, 32 cm. 

3 149 krInStock
I lager

Köp hos en av våra återförsäljare här

En wokpanna är ett måste för dig som älskar wok. Tack vare den sluttande formen kan du röra runt i pannan utan att hälften av ingredienserna hamnar utanför.

CTX

Scanpan CTX

Scanpan CTX är lyx i slimmad, minimalistisk design. År 2016, 2017, 2019, 2020 och 2021 blev stekpannan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. Serien kombinerar en slitstark non-stick-beläggning med en borstad utsida i rostfritt stål. Beläggningen heter Stratanium.

CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme” och som namnet antyder är serien något utöver det vanliga. Samtliga stek- och kokkärl är uppbyggda av fem lager rostfritt stål, varvat med aluminium. Tillsammans med lagren av Stratanium består kärlen av sju lager. Konstruktionen ger en optimal värmespridning och hållbarhet. CTX är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Lagren består av:
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
6. Keramiskt titan
7. Stratanium (non-stick-beläggning)

Varumärke
Scanpan
Produktserie
CTX
Färg
Rostfri
Material
Rostfritt stål
Storlek
32 cm
EAN
083421653208
EAN14
10834216532089

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl


Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.

• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. 

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion
En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Liknande produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.