A cut above the rest.
Den vassaste kniven i lådan sedan 1985. Det är Globalkniven det. Framgångssagan kan framför allt tillskrivas en unik stålblandning och en sylvass japansk precision.
År 1985 fick designern Komin Yamada i uppdrag att ta fram en helt ny japansk kökskniv. Resultatet blev kockkniven Global G-2. Kniven ser likadan ut nu som när den lanserades, vilket är ett kvitto på att det är en riktigt bra design. Kniven tillverkas av Globals egen stålblandning Cromova 18. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en snygg design och en extremt vass egg var det som gjorde att Globalkniven snabbt blev populär. Idag finns kniven i så gott som alla restaurangkök och Global har vuxit till att bli ett av världens största knivmärken.
Gibrands knivguide
Kniven är kockens viktigaste redskap. Vad som också är viktigt är att rätt kniv används till rätt råvara. I Gibrands knivguide går stjärnkocken Sebastian Gibrand igenom några vanliga knivar och deras användningsområden.

Join the fun
Bli skarpare i köket, få vassa erbjudanden och tips från proffskockar!
BAKOM KULISSERNA HOS GLOBAL
I Globals knivfabrik Yoshikin har den klassiska kockkniven tillverkats i över 35 år. Vill du veta mer om Globals tillverkning? Missa inte filmen från fabriken, där du får lära känna hantverkarna bakom knivarna.