Gino med mynta & krossade drömmar

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2022-05-16
Taggar:

 

Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika gino. 

En klassisk efterrätt som aldrig slår fel? 90-tals desserten gino. Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget bjuder på sin version av den ugnsgratinerade frukten med det vita chokladtäcket. 

SÅ SKÄR DU FRUKT

Lär dig skära frukt – med några enkla medel! I videon visar Marcus hur du får till den rätta knivtekniken och hanterar frukten som ett riktigt proffs. 


Marcus GINO

INGREDIENSER

(4 portioner)
0,5 st ananas
3 st apelsiner
2 st mango
2 st lime
150 g vit choklad
6 st drömmar (beroende på storlek)
Färska myntablad
 

...

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, grilleffekt.

Skala och skiva ner ananas och mango i lagom stora bitar. Skala därefter apelsinen och filéa ur små bitar.

Fördela frukten i en stor eller flera små ugnsfasta portionsformar. Zesta limen och pressa saften över frukten. Riv över den vita chokladen.

Gratinera i ugnen i ca 3–7 minuter, eller tills frukten fått en fin, gyllenbrun färg. 

Krossa drömmarna och toppa desserten med kaksmulorna. Färdig att servera! 

RELATERADE produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.