Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika gino.
En klassisk efterrätt som aldrig slår fel? 90-tals desserten gino. Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget bjuder på sin version av den ugnsgratinerade frukten med det vita chokladtäcket.
SÅ SKÄR DU FRUKT
Lär dig skära frukt – med några enkla medel! I videon visar Marcus hur du får till den rätta knivtekniken och hanterar frukten som ett riktigt proffs.
Marcus GINO
INGREDIENSER
0,5 st ananas

Gör så här
Skala och skiva ner ananas och mango i lagom stora bitar. Skala därefter apelsinen och filéa ur små bitar.
Fördela frukten i en stor eller flera små ugnsfasta portionsformar. Zesta limen och pressa saften över frukten. Riv över den vita chokladen.
Gratinera i ugnen i ca 3–7 minuter, eller tills frukten fått en fin, gyllenbrun färg.
Krossa drömmarna och toppa desserten med kaksmulorna. Färdig att servera!