Gino med mynta & krossade drömmar

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2022-05-16
Taggar:

 

Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika gino. 

En klassisk efterrätt som aldrig slår fel? 90-tals desserten gino. Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget bjuder på sin version av den ugnsgratinerade frukten med det vita chokladtäcket. 

SÅ SKÄR DU FRUKT

Lär dig skära frukt – med några enkla medel! I videon visar Marcus hur du får till den rätta knivtekniken och hanterar frukten som ett riktigt proffs. 


Marcus GINO

INGREDIENSER

(4 portioner)
0,5 st ananas
3 st apelsiner
2 st mango
2 st lime
150 g vit choklad
6 st drömmar (beroende på storlek)
Färska myntablad
 

...

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, grilleffekt.

Skala och skiva ner ananas och mango i lagom stora bitar. Skala därefter apelsinen och filéa ur små bitar.

Fördela frukten i en stor eller flera små ugnsfasta portionsformar. Zesta limen och pressa saften över frukten. Riv över den vita chokladen.

Gratinera i ugnen i ca 3–7 minuter, eller tills frukten fått en fin, gyllenbrun färg. 

Krossa drömmarna och toppa desserten med kaksmulorna. Färdig att servera! 

RELATERADE produkter