Blogg
Glaserade revben – Sichuan style
Missa inte Sebastian Gibrands asiatiska revbensspjäll! Perfekt för dig som vill förnya julbordet utan att tumma på julens mustiga smaker.
Publicerad av Lena Unger 2025-11-24
Sticky rice med klementin & chili
Sebastian Gibrand ger oss en ny take på Ris à la Malta – med klibbris, kanel, klementinsorbet och en subtil hetta från chili.
Publicerad av Lena Unger 2025-11-24
Chawanmushi med forellrom, brynt smör & lagrad ost
Lätt, mjuk och alldeles silkeslen – Japans älskade äggkräm chawanmushi gör sig utmärkt på julbordet. Testa Sebastian Gibrands recept!
Publicerad av Lena Unger 2025-11-24
Janssons frestelse
Krispig, krämig och ljuvligt god! Janssons frestelse är ett måste på julbordet.
Publicerad av Lena Unger 2025-11-19
Rustik lammgryta
En mustig lammgryta med pancetta, svamp och rödvin. Här får grytan puttra länge tills köttet blir så mört att det nästan faller isär – perfekt att bjuda på en kylig höstkväll!
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-29
Pumpa- & sötpotatissoppa med miso
En soppa som piggar upp i höstmörkret – både med smak och färg! Denna härliga kombination av pumpa och miso är något som bara måste upplevas.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-29
Äppelrosor med brynt smör
Ta vara på höstens skörd och baka äppelrosor! Enkla men eleganta små bakverk där frasig smördeg varvas med tunna äppelskivor, brynt smör och rostade hasselnötter.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-08-28
Grillad kalventrecôte med potatis & chimichurri
Ta nästa steg vid grillen! Här är ett recept garanterat imponerar – både på gästerna och smaklökarna.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-16
Grillad sparris med keso, ärtor & trädgårdsblommor
En smak av sommaren! Denna vackra grilltallrik passar perfekt som förrätt eller lättare lunch.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-05
Grillade jordgubbar med brända hallon & vaniljcrème
Upptäck en ny dimension av bär! Denna sommardessert bjuder på en ljuvlig kombination av sött, syrligt och rökigt.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-04
Laxsashimi med blodgrape & rättika
Vill du bjuda på något fräscht, vackert och superenkelt? Klart du vill! Louise Johansson ger oss receptet på en av sina favoriträtter – nämligen laxsashimi.
Publicerad av Lena Unger 2025-04-22Tartar de Fuet
En klassiker i ny tappning! Tartar de fuet är en smakrik twist på råbiff, där spansk salami ersätter nötköttet.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-04-10
Smörrebröd på 3 sätt
Smörrebröd är en dansk klassiker som sällan gör någon besviken. Här tipsar vi om tre våriga varianter med färsk lax, krämig räkröra och rustik potatis.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-04-09
Årets rätt 2025 – Lammtaco ”Barbacoa”
En rätt att samlas kring! Bjud på Årets Kock-vinnaren Michael Anderssons tacos med långbakat lammkött och kryddor från hela världen.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25
Koreanska tacos
Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist! I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, kimchi och chilimajo.
Publicerad av Lena Unger 2025-02-19
Porchetta
Gör som Rebecca Siri och laga porchetta i jul! Denna goda italienska rätt gör sig utmärkt ihop med klassika jultillbehör såsom rödkål och brunsås.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-13
Halstrade kräftstjärtar med smörsås
Kräftor till förrätt – ja, tack! Denna härliga rätt består av halstrade havskräftor som serveras tillsammans med en smakrik smörsås.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-10
Lax-tataki
Snyggt, snabblagat – och otroligt gott! Prova proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på lax-tataki.
Publicerad av Lena Unger 2024-11-27
Wild boar Wellington
Recepttips! Viltkocken Daniel Tottie har gjort en egen variant på Biff Wellington med vildsvinsfilé som bas. Svingott – rent ut sagt.
Publicerad av Lena Unger 2024-10-14
Pink pasta
Trendrätt nummer ett? Pink pasta eller Barbie pasta svänger du snabbt ihop genom att blanda pasta med en sås gjord på rödbetor och getost.
Publicerad av Lena Unger 2024-10-07
Okonomiyaki med shiitakesvamp
Proffskocken Frida Ronge bjuder på sin favoriträtt okonomiyaki. Det är en japansk kålpannkaka – i detta fall smaksatt med shiitakesvamp och räkor.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-18
Toast med kantareller & löjrom
Låt kantarellerna leva upp till sin status som skogens guld. På den här toasten får svampen sällskap av läcker löjrom, crème fraiche och dill.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-10
Pasta med jordärtskocka & ostronskivling
En himmelskt god pasta med krämig jordärtskocka, läckert svampfräs och färska kryddor. Toppas med tryffelolja!
Publicerad av Nellie Karlsson 2024-09-09
Grillad spetskål
Våga variera grillmiddagarna! Kål är en trevlig råvara som, med rätt tillagning, blir en utsökt grillrätt. Testa Øyvind Bøe Dalelvs recept.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-12
Biff satay
Släpp loss fantasin vid grillen med Øyvind Bøe Dalelvs recept. Här bjuder han på en läcker variant av biff satay med rättiks- och gurksallad.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-11
Grillad ananas
Sommarens smarrigaste dessert? Ja, det är Øyvind Bøe Dalelvs grillade ananas det! Kombinationen av het chiliglaze och kall vaniljglass är lika god som genialisk.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-10
Miso-grillad torsk
Bjud på en grillkväll med asiatiskt tema! Hur gott låter det inte med miso-grillad torskfilé med avokado, lime och granatäpple?
Publicerad av Lena Unger 2024-05-27
Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Publicerad av Lena Unger 2024-04-01
Årets Rätt 2024 – Havets superhjälte i fyra säsonger
Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks har tagit fram Årets Rätt 2024. Det är en klimatsmart lasagne baserad på ”havets superhjälte” – blåmusslan.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-11
Torskrygg med vit sparris, vaktelägg & havsbuljong
Varför är det egentligen en grej med skrei? Testa att laga detta lyxiga middagsrecept, så kommer du att förstå!
Publicerad av Lena Unger 2024-03-10
Sushiskola – Nigiri
Lär dig att lyckas med din nigiri! Vi visar hur du gör en klassisk sushibit med ris och räkor, men givetvis kan du välja topping efter smak och tillfälle.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06
Sushiskola – Sushiris
Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! Här avslöjar vi hemligheten bakom det perfekta sushiriset.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06
Sushiskola – Uramaki
Uramaki eller Inside-out är ett alternativ till den klassiska makirullen med sjögräs utanpå. Vi visar hur du lyckas med rullen, steg för steg.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06
Grönkålssoppa med ärtor & grön curry
En slät soppa går alltid hem – oavsett årstid. Här bjuder Louise Johansson på en rykande varm soppa i vårens gröna färg.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-19
Ros på hiramasa med grape & gurka
Kärleksboosta någon du tycker om med denna läckra sashimi-ros! Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-14
Majsdipp
Snabb, enkel och makalöst god – det är denna krämiga majsdipp med chili. Den ultimata följeslagaren till tacokvällen!
Publicerad av Åsa Hendberg 2024-02-07
Nudlar med wokade grönsaker & svamp
Tycker du att det är trist med rester? Spana in Thomas Sjögrens middagstips! Snabbt och lätt förvandlar han kylskåpsresterna till en väldoftande nudelrätt.
Publicerad av Lena Unger 2024-01-25
Tarte flambée med potatis & löjrom
Tarte flambée är en fransk variant på pizza. Testa Sebastian Gibrands recept med läckra toppings som löjrom, kokt potatis och dill.
Publicerad av Lena Unger 2024-01-01
Chokladfondant
Om du gillar choklad kommer du att älska Filip Poons chokladfondant! Det är en lättlagad dessert som gör sig lika bra till vardags som till fest.
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20
Langos
Langos till förrätt – ja, varför inte? Om du gör dessa friterade bröd i liten storlek blir de en perfekt inledning på festmiddagen.
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20
Stekt entrecôte med skysås
Entrecôte är en köttbit som kan otrolig mör och smakrik – när du steker den på rätt sätt. Följ Filip Poons recept och öka dina chanser att lyckas!
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20
Cacio e pepe
Testa en ny vardagspasta! Här är en variant på den trendiga rätten cacio e pepe. Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Publicerad av Lena Unger 2023-10-23
Bao buns med hoisinkyckling & sojamajonnäs
Bjud på fluffiga, ångade bröd med stekt hoisinkyckling, syrad gurka och sojamajonnäs. Ett recept du kommer vilja göra i repris!
Publicerad av Lena Unger 2023-10-04
Ostron med jordgubbsponzu & gröna jordgubbar
Inget större fan av ostron? Vi lovar – proffskocken Louise Johansson kommer få dig att tänka om. Testa hennes jordgubbsdoftande recept!
Publicerad av Lena Unger 2023-09-19
Global Grillskola – Karamelliserade persikor med mandelkaka & luftig vanilj
Grilla allt som grillas kan – inklusive efterrätten! Proffskocken Sebastian Gibrand visar hur du tillagar sommarens godaste dessert: grillade och karamelliserade persikor med mandelkaka och luftig van...
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-07-04
Global Grillskola – Shawarma på lamm
En smak av mellanöstern! Gör som Globals ambassadör Sebastian Gibrand och bjud på grillade lammfärsspett till middag. Varför inte i form av en läcker shawarma med färska grönsaker, libabröd och grön k...
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-06-26
Rabarbergaletter med kardemumma
Galetter är franska pajer som här fått sig en somrig svensk twist i form av rabarber och kardemumma. De blir den perfekta portionsefterrätten!
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2023-06-23
Global Grillskola – Kryddigt fetaostpaket
Den perfekta förrätten eller tillbehöret till grillkvällen? Fetaostpaket med krispiga bönor och fräscha örter! Här visar proffset Sebastian Gibrand hur du bäst grillar osten riktigt mjuk och saftig.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-06-14
Örtsallad
Grönt är skönt! En örtsallad är busenkel att slänga ihop och fungerar lika bra att äta som förrätt, grilltillbehör eller som en del av en huvudrätt.
Publicerad av Lena Unger 2023-06-07
Årets Rätt 2023 – 50/50 köttbullar med pasta & tomatsås
Hälften kött, hälften vego. Årets Rätt 2023 bjuder på klimatsmarta köttbullar med pasta och tomatsås. Signerad Årets Kock-vinnaren Jessie Sommarström.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-04-20
Lammrostbiff med selleripuré & getostkroketter
Rosastekt lammrostbiff serveras med kryddkokta rödbetor, getostkroketter, sotad savoykål, selleripuré samt skysås – en rätt från Marcus Bremdal i Svenska Kocklandslaget.
Publicerad av Åsa Hendberg 2023-04-03
Tångknäcke
Torkad tång förhöjer smakerna i ditt knäckebröd. I det här receptet har vi använt sockertång, något som går lika bra att hitta i havet som på nätet.
Publicerad av Lena Unger 2023-03-30
Vitlökssmör med mandel och gräslök
En klick vitlöksmör på toppen – det förhöjer i stort sett alla råvaror. Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget delar med sig av ett kryddigt och gott recept.
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-11-08
Ugnsbakad rödspättafilé med champagnesås
Champagnesås, räkor och eldad sparris. Lyxa till middagen med proffskocken Marcus Bremdals recept på ugnsbakad rödspättafilé! Serveras med örtslungad färskpotatis.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-09-15
Stekt hummer med morotssås & krispig fänkål
Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-08-27
Vit sparris med forellrom & mandelhollandaise
Laga Sebastian Gibrands förstklassiga förrätt! Med ingredienser som vit sparris, ärtskott och ätbara blommor är detta en tallrik som ger sköna vårvibbar.
Publicerad av Lena Unger 2022-05-23
Gino med mynta & krossade drömmar
Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika Gino.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-05-16
Picklade primörgrönsaker
Picklat och klart! Gör som proffskocken Ludwig Tjörnemo och lägg in grönsakerna i ättikslag. Receptet passar till kött, grillat, fisk och skaldjur.
Publicerad av Lena Unger 2022-05-16
Råraka à la Janssons frestelse
En klassisk Jansson går inte av för hackor, men våga prova en ny variant. Sebastian Gibrands råraka med anjovissmak är lika god som genialisk!
Publicerad av Lena Unger 2022-04-13