Sushiskola – Uramaki

Publicerad av: Lena Unger, 2024-03-06
Taggar:

Ta din hemgjorda sushi till nästa nivå! Här visar vi hur du gör den populära inside out-rullen, steg för steg.

Uramaki, Inside-out, California roll och utochinvänd maki – den här sushirullen går under många namn. Den skapades av japanska kockar i Kalifornien som alternativ till den klassiska makirullen med sjögräs utanpå. Här är i stället riset längst ut, ofta toppat med finhackade kryddor eller rostade sesamfrön.

Se och lär!

Ingredienser

Uramaki (8 bitar)​
Sushiris
Sesamfrön
Nori (sjögräsark)
Gurka
Avokado
Färsk lax

Till servering
Japansk soja
Wasabi

Övrigt
Bambumatta

...

GÖR SÅ HÄR

 

...

Noriark: Lägg bambumattan framför dig med den glansiga sidan uppåt. Placera noriarket ovanpå med den blanka sidan nedåt.

...

Placera ris: Fukta händerna och tryck försiktigt ut ris över hela noriarket. Strö sesamfrön över riset och se till att de fastnar. Vänd sedan på noriarket.

...

Fyllning: Fyll din sushi med lax, gurka och avokado. Håll fast ingredienserna med fingrarna, samtidigt som du rullar ihop och formar din sushi med hjälp av bambumattan.

...

Skär i bitar: Dela din färdiga rulle på mitten med en vass kniv. Skär den sedan i åtta lika stora bitar. Fukta kniven med en blöt trasa mellan snitten, så att inte riset fastnar på bladet.

RELATERADE produkter