Ta din hemgjorda sushi till nästa nivå! Här visar vi hur du gör den populära inside out-rullen, steg för steg.
Uramaki, Inside-out, California roll och utochinvänd maki – den här sushirullen går under många namn. Den skapades av japanska kockar i Kalifornien som alternativ till den klassiska makirullen med sjögräs utanpå. Här är i stället riset längst ut, ofta toppat med finhackade kryddor eller rostade sesamfrön.
Se och lär!
Ingredienser
Uramaki (8 bitar)
Sushiris
Sesamfrön
Nori (sjögräsark)
Gurka
Avokado
Färsk lax
Till servering
Japansk soja
Wasabi
Övrigt
Bambumatta
GÖR SÅ HÄR
Noriark: Lägg bambumattan framför dig med den glansiga sidan uppåt. Placera noriarket ovanpå med den blanka sidan nedåt.
Placera ris: Fukta händerna och tryck försiktigt ut ris över hela noriarket. Strö sesamfrön över riset och se till att de fastnar. Vänd sedan på noriarket.
Fyllning: Fyll din sushi med lax, gurka och avokado. Håll fast ingredienserna med fingrarna, samtidigt som du rullar ihop och formar din sushi med hjälp av bambumattan.
Skär i bitar: Dela din färdiga rulle på mitten med en vass kniv. Skär den sedan i åtta lika stora bitar. Fukta kniven med en blöt trasa mellan snitten, så att inte riset fastnar på bladet.