Glaserade revben – Sichuan style

Publicerad av: Lena Unger, 2025-11-24
Taggar:

Missa inte Sebastian Gibrands revbensspjäll! Smaker som vitlök, ingefära, chili och sichuanpeppar lyfter denna klassiska julrätt till något oväntat – och oemotståndligt.

Vill du förnya julbordet i år? Låt dig inspireras av Sebastian Gibrands Asieninspirerade recept. Här får julens revben en varm och kryddig twist, där köttet först kokas mjukt i en smakrik buljong och sedan rostas i ugn för en karamelliserad finish.

En ny, mustig julfavorit!

Ingredienser

Revben (4 portioner)

  • Revben
    2 kg
  • Fänkålsfrön
    1 msk
  • Stjärnanis
    3 st
  • Lagerblad
    1 st
  • Socker
    4 dl
  • Chiliflakes
    1 tsk
  • Kanelstänger
    3 st
  • Ljus soja
    1,2 dl
  • Svampsoja
    1 dl
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Gul lök
    1 st
  • Morot
    1 st
  • Rotselleri
    0,25 st
  • Ingefära
    5 cm

Gör så här

  • Lägg revbenen i en gryta med vatten. Tillsätt de torkade kryddorna tillsammans med socker och soja.

  • Koka revbenen ca 50 minuter, eller tills de är helt mjuka. Lyft upp revbenen och låt dem svalna.

  • Vänd ner grönsakerna i buljongen och koka ihop till en glaze.

  • Pensla revbenen med glazen och rosta i ugnen tills de får en fin yta.

  • Lägg upp revbenen på ett fat och krydda med sichuanpeppar. Toppa med strimlad salladslök.

Relaterade produkter