Grillad sparris med keso, ärtor & trädgårdsblommor

Publicerad av: Lena Unger, 2025-06-05
Taggar:

Grilla mer grönt! Med bara några få ingredienser skapar du sommarens vackraste grilltallrik. 

Späda sparrisskott och blommor från trädgården – kan det bli somrigare än så? Här bjuder den danska kocken Rebecca Siri på en grillrätt där säsongens smaker verkligen får chansen att skina. 

Perfekt som förrätt eller lättare lunch!

Ingredienser

  • Sparrisstjälkar
    10 st
  • Sockerärtor
    ca 1 kg
  • Keso
    300 g
  • Lime, saft och skal
    0,5 st
  • Olivolja
  • Fikonbladsolja (valfritt)
  • Salt och peppar
  • Ätbara trädgårdsblommor, till servering

Gör så här

  • Skala sparrisen. Bryt av eller skär bort nederdelen av varje stjälk, ca 2–3 centimeter.

  • Grilla sparrisen med lite olivolja, salt och peppar.

  • Skölj och sila osten försiktigt i kallt vatten. Smaka av med lime och salt.

  • Plocka önskade blommor i trädgården. Plocka ur ärtorna ur skidorna.

  • Vid servering, börja med att lägga upp ost och ärtor på tallriken. Lägg därefter på sparrisen, ringla över olja och avsluta med ätbara blommor.

Relaterade produkter