Tartar de Fuet

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2025-04-10
Taggar:

Tartar de Fuet är en spansk variant av råbiff där den lufttorkade salamin Fuet ersätter nötköttet. Fantastiskt god att servera som förrätt eller tilltugg, gärna tillsammans med bröd eller krispiga crostini. 

Ingredienser

Tartar de Fuet (1 stor portion)

  • Fuet
    170 g
  • Rödlök
    0,5 st
  • Kapris
    1 msk
  • Cornichoner
    3–4 st
  • Äggula
    1 st
  • Dijonsenap
    1 tsk
  • Olivolja
    2 msk
  • Tabasco
    några droppar
  • Salt och peppar
  • Rostat bröd eller crostini, till servering

Gör så här

  • Ta bort skinnet på salamin. Hacka i små bitar.

  • Blanda ihop äggula, dijonsenap, olivolja och några droppar tabasco. Finhacka rödlök, kapris och cornichons och addera till blandningen.

  • Addera salamin och blanda en gång till. Smaka av med salt, peppar eller mer tabasco om så önskas.

  • Lägg upp på tallrikar, gärna med hjälp av en stansring.

  • Ringla över lite extra olivolja. Servera tillsammans med stekt bröd eller crostini.

Relaterade produkter