Råbiff med tartarsås & shoestring fries

Publicerad av: Lena Unger, 2020-11-16
Taggar:

Ett lyxigt recept där köttet är i fokus är Sebastians Gibrands steak tartare. Här får råbiffen sällskap av goda tillbehör som tartarsås och shoestring fries. Kanske en förrätt till nästa middagsbjudning?

Ingredienser

(4 portioner)

Råbiff
600 g oxinnanlår
Salt
Peppar
Olivolja
Vatten

Tartarsås
1 st äggula
1 msk kapris
2 msk dijonsenap
2 msk cornichoner, finhackade 
1 msk schalottenlök, finhackad
3 dl matolja
1 tsk worcestershiresås
Tabasco
Salt

Shoestring fries
4 st potatisar
Olja till fritering
Salt

Till servering
Smörgåskrasse
Olivolja
Svartpeppar
Persiljeblad
Flingsalt

Gör så här

Mal köttet i en köttkvarn. Lägg i en bunke. Blanda det malda köttet med vatten, olja, salt och peppar.

Gör tartarsåsen genom att blanda äggula, kapris, senap, cornichoner och lök. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning. Fortsätt tills såsen har rätt konsistens. Smaka av med salt, worcestershiresås och tabasco.

Skiva potatisen tunt med mandolin. Strimla sedan skivorna med kniv till ca 2x2 mm tjocka stavar. Skölj potatisen under rinnande vatten tills vattnet inte längre är grumligt. Torka av med en handduk. Hetta upp frityrolja till 175 grader. Fritera potatisen gyllene och lägg på papper.

Forma köttet till biffar genom att använda en stansring. Bred på tartarsås. Toppa med potatis och örter. Avsluta med olivolja och lite svartpeppar.

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.