Tarte flambée med potatis & löjrom

Publicerad av: Lena Unger, 2024-01-01
Taggar:

På jakt efter en ny variant av pizza? Testa Sebastian Gibrands läckra recept på tarte flambée. 

Tarte flambée är en fransk variant på pizza med krispig, ojäst botten. Här har klassiska toppings som skinka och gul lök fått ge vika för lyxig löjrom, kokt potatis och dill.

En given succé!

Ingredienser

Tarte flambée (4 portioner)

  • Vetemjöl
    5,5 dl
  • Salt
    2 krm
  • Vatten
    2 dl
  • Olivolja
    3 msk

Topping

  • Crème fraiche
    3 dl
  • Potatisar, kokta
    4 st
  • Ost
    4 dl

Till garnering

  • Löjrom
    100 g
  • Röda steklökar
    8 st
  • Dill
    1 knippe
  • Gräslök
    1 knippe
  • Citron
    1 st
  • Salt
    1 msk
  • Socker
    1 msk
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader, varmluftseffekt. Knåda samman ingredienserna till degen i 5 minuter. Plasta och låt vila minst 1 timme.

  • Skiva löken och den kokta potatisen på mandolin. Skär citronen tunt och strö över salt och socker. Låt dra.

  • Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt. Bred ut crème fraiche på botten. Täck med potatis och ost. Grädda i ugnen tills den får en gyllene färg.

  • Ta ut och toppa med rödlök, löjrom, den saltade citronen och örter. Avsluta med olivolja och nymalen svartpeppar.

Relaterade produkter