Koreanska tacos

Publicerad av: Lena Unger, 2025-02-19
Taggar:

Koreanskt eller mexikanskt – varför välja när du kan få både och? Här förenas de två köken i ett kryddstarkt tacorecept.

Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist. I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, krispig kimchi, chilimajonnäs, salladslök och sesamfrön. En helt magisk smakkombo!

Ingredienser

Koreanska tacos (4 portioner)

  • Entrecôte
    400 g
  • Soja
    0,5 dl
  • Risvinäger
    1 msk
  • Socker
    1 msk
  • Sesamolja
    1 tsk
  • Vitlöksklyftor, finhackade
    2 st
  • Ingefära, finhackad
    1 msk

Chilimajonnäs

  • Majonnäs
    1,5 dl
  • Gochujang (koreansk, fermenterad chilipasta)
    1 msk
  • Risvinäger
    2 tsk
  • Sesamolja
    0,5 tsk

Till servering

  • Tortillabröd
    12 st
  • Gemsallad
  • Kimchi
  • Salladslök
  • Sesamfrön

Gör så här

  • Gör en marinad genom att blanda soja, vinäger, socker, olja, vitlök och ingefära. Lägg entrecôten i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kyl.

  • Blanda samman alla ingredienserna till majonnäsen.

  • Grilla entrecôten på en grill eller stek i en het panna med rapsolja. Några minuter på varje sida räcker för medium rare. När köttet är färdigstekt, låt det vila på skärbräda i 5 minuter. Skär entrecôten i centimetertjocka skivor med hjälp av en trancherk

  • Strimla salladen och skär salladslöken i tunna skivor. Värm tortillabröden i en torr stekpanna.

  • Montera tacon med majonnäs i botten, därefter sallad, kött och kimchi. Avsluta med salladslök och sesamfrön.

Kimchi

Kimchi passar till grillat i alla former. Det är inte särskilt svårt att laga från grunden, men det tar lite tid. Gör kimchin några dagar i förväg och följ Jennie Walldéns recept för bästa resultat!

Relaterade produkter