Ta grillningen till nästa nivå! Här visar Mästerkocken Jennie Walldén hur du grillar kyckling på koreanskt vis. Kycklingen serveras i salladsblad med goda tillbehör som ris, rädisor, kimchi och koreansk sås.
Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av våra grillredskap och recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
Ingredienser
Kycklingbulgogi (4 portioner)
600 g kycklinglårfilé
4 msk koreansk eller japansk soja
2 msk strösocker
0,5 litet päron, rivet
1 tsk ingefära, riven
1 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor, rivna
Nymald svartpeppar
Rädisssallad
2 buntar rädisor
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk svarta sesamfrön
Ssamsås
4 msk gouchujang (koreansk, fermenterad chilipasta)
4 msk doenjang (koreansk, fermenterad sojabönspasta)
1 msk sesamolja
1 msk vatten
1 salladslök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk sesamfrön, rostade
Till servering
Nykokt koreanskt eller japanskt ris
Hjärtsallad
Hemgjord kimchi
Gör så här
Blanda alla ingredienser till kycklingbulgogin, förutom kycklingen, till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kyl.
Skiva rädisorna så tunt som möjligt, använd gärna mandolin. Skiva även salladslöken tunt. Blanda risvinäger, salt och socker. Rör om tills sockret har löst sig. Häll blandningen över rädisorna och salladslöken. Blanda och strö över lite sesamfrön.
Blanda samman alla ingredienserna till ssamsåsen.
Torka av kycklingen lätt innan du lägger den på grillen. Grilla kycklingen båda sidor tills den är helt gyllene och genomstekt. När kycklingen är färdig, låt den vila på skärbrädan i 5 minuter. Skär kycklingen i centimetertunna skivor med hjälp av Globals trancherkniv.
Servera kycklingen i salladsblad med ris, ssamsås, kimchi och rädissallad.

Jennies kimchi
Kimchi är ett klassiskt koreanskt tillbehör som passar perfekt till grillat. Perfekt till det mesta – om du frågar någon från Korea. Det är inte särskilt svårt att göra egen kimchi, men det tar lite tid. Om du planerar att ha en koreansk BBQ i helgen, gör då gärna kimchin i början på veckan!
LÄS MER