Stekt hummer med morotssås & krispig fänkål

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2022-08-27
Taggar:

 

Hur du sätter guldkant på middagen? Med proffskocken Ludwig Tjörnemos recept på stekt hummer!

Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt. 

SÅ DELAR DU HUMMER

Att dela och skala färsk hummer är lättare än vad du tror. Med rätt teknik – och rätt redskap – hanterar du denna delikatess som ett proffs.



Ludwigs RECEPTTIPS

INGREDIENSER

Stekt hummer
(ca 2 portioner)

2 st hummerstjärtar 
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
salt

Sås
4 msk reducerad morotsjuice
200 g smör
1 st citron 
Salt 

Topping
1 st fänkål
2 kvistar dill

...

Gör så här

Hummer
Skala hummern och stek i en varm stekpanna. När hummer fått färg; tillsätt smör, hackad vitlök och timjan. Ös hummern med smöret och avluta därefter med salt.
 
Sås
Koka upp morotsjuicen och saften från en citron i en kastrull. Tillsätt smöret under omrörning och smaka av med salt.
 
Topping
Hyvla fänkålen tunt och plocka dillen fint. Lägg fänkålen i isvatten en stund och låt rinna av på papper. Toppa hummern med såsen, fänkålen och dillen. 
 

Servera och njut!   

 

RELATERADE produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.