Global Grillskola – Entrecôte med kajmak & ajvar

Publicerad av: Lena Unger, 2019-05-27
Taggar:

Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Här visar proffskocken Edin Dzemat hur du gör en klassisk kötträtt från Balkan.


Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av våra grillredskap och recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola  i ordets alla bemärkelser.

Ingredienser

Edins entrecôte (2 portioner)
400 g svensk entrecôte
2 tsk Vegeta natur allkrydda
Somunbröd
Grönsallad
Kajmak
Hemgjord ajvar

Gör så här

Skiva entrecôten i 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna med Vegeta natur på båda sidor.

Lägg köttet på grillen. Grilla tills innertemperaturen uppnår 50 grader, ca 2–3 min per sida. Ta av köttet från grillen och låt det vila på skärbrädan i minst 5 minuter.

Tranchera köttet med hjälp av en trancherkniv och en stekgaffel.

Servera den grillade entrecôten tillsammans med somunbröd, kajmak, grönsallad och hemgjord ajvar.

...

Snabb, hemgjord ajvar

Ajvar finns att köpa färdig på burk, men det blir självklart godast om du lagar den själv. Testa gärna Edins snabba variant som endast innehåller tre ingredienser: paprika, aubergine och salt. En klar favorit till grillmiddagen! 

LÄS MER

RELATERADE produkter