En fräsch grön sås passar utmärkt till det mesta. Använd den gärna som salladsdressing eller till grillat, och variera efter vilka kryddor du gillar bäst.
Dressingen green goddess såg först dagens ljus på 1920-talet i San Fransisco. Därefter har dess popularitet gått i vågor, och finns i mängder av variationer. I det här receptet har vi valt att göra en hackad variant för att ge örterna mer textur, men du kan även använda en mixer om du föredrar ett slätare resultat. Välj även örterna som du tycker bäst om, kanske odlar i trädgården eller för den delen har i frysen. Prova dig fram till vad du tycker smakar bäst!
INGREDIENSER
3 krukor färska örter
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
1 tesked vit miso eller kapris
1 vitlöksklyfta
1 citron
Salt och peppar

Gör så här
Blanda majonnäs, gräddfil, olivolja, miso och en riven vitlöksklyfta.
Hacka örterna fint. Riv skalet av halva citronen och pressa saften ur hela. Vänd i de hackade örterna och citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.