Rekommenderade sliperier

Publicerad av: Lena Unger, 2021-01-01

Globalknivar är kända för sin höga kvalitet och sylvassa egg. För att behålla skärpan är det viktigt att du tar hand om knivarna ordentligt.

Håll efter dina knivar genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska ha en vinkel på 12–15 grader.
 

Rekommenderade sliperier

Slipkliniken (Stockholm)
Cleancut (Stockholm)
Knivmästarna (Stockholm)
Lidingö Knivsliperi (Stockholm)
Lilla Nackdala (Stockholm)
Slipgruppen (Stockholm)
Go sharp (Stockholm)
Muhréns Sliperi (Göteborg)
Knivdoktorn (Malmö)
Skarpa saxen (Jönköping)
Vassaste kniven i lådan (Kalmar)
Furudals gård (Björketorp)
Slipat (Skellefteå)
Örebro Slipservice (Örebro)
 Umeå knivsliperi (Umeå)
Japanese Knife Company (Stockholm)
 

OMNÄMNDA produkter

Liknande läsning