Det våras för sparris! Vi tipsar om recept och redskap med dessa efterlängtade primörer i fokus.
Våren är här och så är även årets första grönsaksskörd. Det är något visst när sparrisen spirar i grönsaksdisken, eller hur? Plötsligt vaknar smaklökarna till liv igen och vi är redo för nya stordåd i köket. Här nedan tipsar vi om fyra goda sparrisrecept att testa i vår – och passande redskap att tillaga rätterna med.
Njut av säsongens smaker!
UGNSBAKADE GRÖNSAKER MED GETOST
Ta vara på årets första sparrisskott genom att rosta dem i ugnen. På så vis får de en krispig yta, samtidigt som de blir söta och mjuka inuti. Ett tips är att blanda sparrisen med knippmorötter och smula över lite getost. Vips, så har du skapat säsongsmagi på tallriken!
TILL RECEPTET
SPARRISSOPPA
Planerar du för en picknick-lunch? Här är en frisk och fräsch soppa fullproppad med våriga smaker såsom vit sparris, ramslök och gröna sockerärtor. Det går jättebra att tillaga soppan i förväg och du kan med fördel servera den kall, vilket gör den extra passande för utflykten.
TILL RECEPTET
VIT SPARRIS MED FORELLROM
Sparris till förrätt är ofta en succé! Överraska dina middagsgäster med detta recept på ångad sparris toppad med forellrom, mandelhollandaise, ärtskott och ätbara blommor. Det är en fantastiskt härlig rätt, där den vita sparrisen verkligen får vara stjärnan på tallriken.
TILL RECEPTET
ROSTAD SPARRIS MED HOLLANDAISE
Krispig sparris och krämig hollandaisesås hör ihop – det är ett som är säkert. Här är ännu ett läckert recept på temat! Rätten görs på både gröna och vita sparrisstjälkar som gravas och rostas i ugnen. Perfekt som förrätt, tillbehör eller varför inte som en lättare lunch ute i vårsolen?
TILL RECEPTET
PRYLTIPS!
Det blir roligare att laga mat med bra redskap! Om sparris står på menyn ska du se till att ha en bra skalare, en vass grönsakskniv och stabil skärbräda till hands för att underlätta förberedelserna. Tänk också på att duka med passande serveringsbestick för att maxa upplevelsen av maten. Det är liten detalj som faktiskt gör stor skillnad för helheten.