Blogg
Svampguide – 5 goda sorter för nybörjare
Höst = svampsäsong! Vi presenterar fem goda matsvampar med tillhörande recept och pryltips.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-01
Gibrands grillmiddag
På jakt efter inspiration till grillkvällen? Då ska du testa Sebastian Gibrands smarriga recept! Här visar han hur du lyckas med fetaostpaket, shawarma och perfekt karamelliserade persikor.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-19
Smak av sparris
Rusta dig för vårens matlagning! Vi tipsar om recept och redskap med säsongens primörer i fokus.
Publicerad av Lena Unger 2024-04-11
Vass påskmeny
Våga tänka utanför buffébordet i år! Vi har satt ihop en trerättersmeny med påskiga inslag i form av primörer, lax och påskgodis.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-21
Sushiskola
Gillar du att utmana dig själv när det kommer till matlagning? Testa att göra egen sushi. Här hittar du recept på nigiri, sushirullar och perfekt klibbigt ris.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-07
Vassa vegovänner
Vill du ha en grönare vardag? Då gäller det att börja förändringen i rätt ände – nämligen i köket. Här är vegokockens bästa redskap.
Publicerad av Lena Unger 2024-01-18
Mästerkockens nyårsmiddag
Filip Poons nyårsmiddag går inte av för hackor. Krispiga langos till förrätt, entrecôte och skysås till huvudrätt och en rejäl chokladbomb som avslutning.
Publicerad av Lena Unger 2023-12-21
Hemligheten bakom en Global succé
En slipad design och en sylvass japansk precision – här är Globalknivens spännande story i korthet.
Publicerad av Lena Unger 2023-11-08
Tips på bröllopspresenter
Bjuden på bröllop? Vi tipsar om personliga (och vassa) bröllopspresenter att ge bort till brudparet!
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-05-15
Allsidiga alger
Vill du äta hållbart? Låt alger bli ett stående inslag på menyn. Det är en superråvara som är lika miljövänlig som fullproppad med nyttoämnen och umami.
Publicerad av Åsa Hendberg 2023-03-29
Global goes Global
Här har vi samlat inspiration och recept från världens alla hörn när Global goes global. Trevlig smakresa!
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-10-26
Gibrands nyårsmeny
Sebastian Gibrands trerättersmeny passar perfekt på en guldkantad tillställning som nyår. Hur låter det med råbiff följt av löjromspizza och pannacotta?
Publicerad av Lena Unger 2021-12-27
Knivar för dummies
Första steget mot att bli fullfjädrad knivexpert? Lär dig bemästra språket med hjälp av vårt vassa knivlexikon.
Publicerad av Nellie Karlsson 2021-10-14
Årets Kock fixar festen
Planerar du för en fest utomhus? Gör som Årets Kock-vinnaren Ludwig Tjörnemo och satsa på en buffé med kalla smårätter.
Publicerad av Lena Unger 2021-05-04
Gör din egen pumpalykta
Happy Halloween! Gör din egen pumpalykta med hjälp av någon av våra smarta mallar.
Publicerad av Lena Unger 2020-10-23
3 goda grilltillbehör
Glöm inte bort tillbehören! Inspireras till din nästa grillkväll av två goda såser och en krispig gurksallad.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-06-11
6 frukter att grilla
Frukt smakar godare med grillränder! Vi tipsar om några favoriter som är perfekta att slänga på glöden.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-07
Globals stålblandning
I Globalkniven förenas unikt stål med uråldrig, japansk hantverkstradition. Lär dig mer om Glolbals egen stålblandning Cromova 18.
Publicerad av Nellie Karlsson 2020-01-13
Globalknivens design
Funktion möter filosofi – Komin Yamada är mannen som med sin unika känsla för design satte Global på världskartan.
Publicerad av Nellie Karlsson 2019-11-14
Historien om Mr. Global
Ta del av denna slipade japans spännande historia i dokumentären Mr. Global, The Story of Mino Tsuchida.
Publicerad av Lena Unger 2018-05-14
Bakom kulisserna hos Global
Följ med bakom kulisserna hos Yoshikin, Globals fabrik i Japan, där den numera klassiska kniven har tillverkats i över 30 år.
Publicerad av Karin Cushing 2015-09-28