Svårt att bestämma vad du ska laga till nyår? Vi har satt ihop en trerättersmeny som bjuder på det lilla extra. Bakom recepten står Globals ambassadör Sebastian Gibrand.
Sebastian Gibrand är en riktig tävlingskock. Bland annat har han varit ledare för Svenska Kocklandslaget, vunnit Kockarnas kamp och representerat Sverige i den prestigefulla tävlingen Bocuse d’Or. Hans recept är något utöver det vanliga – och passar därför utmärkt på en guldkantad tillställning som nyårsafton. Hur låter det med råbiff och shoestring fries följt av en sprödbakad löjromspizza? Middagen avslutas med en vit chokladpannacotta som pricken över i:et.
God mat och gott nytt år!

RÅBIFF MED TARTARSÅS & SHOESTRING FRIES
Råbiff till förrätt är en given succé, inte minst på nyårsmiddagen. För att få till perfekt runda biffar maler Sebastian oxköttet i en köttkvarn och tar hjälp av en stansring när han lägger upp. Råbiffen får sällskap av läckra tillbehör såsom krispiga strips, blad av färska örter och en tartarsås med sting.
Till receptet
TARTE FLAMBÉE MED POTATIS & LÖJROM
Tarte flambée är både lyxigt och lätt att lyckas med. Det är en fransk variant på pizza med krispig, ojäst botten. Testa Sebastian recept där klassiska toppings som skinka och gul lök har bytts ut mot löjrom, kokt potatis och dill. Den här rätten kommer garanterat att hem hos nyårsgästerna.
Till receptet
VIT CHOKLADPANNACOTTA MED APELSINGRANITÉ
Sebastians pannacotta med apelsingratiné blir en perfekt avslutning på middagen, där syran från granitén bryter av fint mot den söta chokladen. Visst, rätten kräver en del förberedelser. Men om du lyckas med resultatet kommer du att kamma hem många stilpoäng!
Till receptet