Laga Sebastian Gibrands lyxiga dessert. Här smaksätts och serveras pannacottan med apelsin, för att balansera upp sötman från chokladen. En perfekt kombination!
Ingredienser
(4 portioner)
Apelsingranité
5 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk socker
2 msk citronjuice
Vit chokladpannacotta
1 st gelatinblad
4 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 st vaniljstång
100 g vit choklad
1 st apelsin, rivet skal
10 st timutpepparkorn
Topping
Pistageolja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till granitén. Häll upp i en vid form och ställ in i frysen. När isen stelnat, riv isär den med en gaffel eller på ett rivjärn. Lägg i en behållare och spara i frysen tills servering.
Blötlägg gelatinbladet. Blanda grädde, socker, vanilj, apelsinskal och peppar. Koka upp och sila över chokladen. Tillsätt gelatinbladet och häll upp i portionskålar. Låt stelna i kylen ca 3 timmar, gärna över natten.
Vid servering, toppa pannacottan med granité och ringla över pistageolja.