Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
En sågtandad brödkniv är ett måste för alla typer av bröd. Strukturen hos bröd, med sin hårda skorpa och mjuka inre, gör att det lätt mosas av andra typer av knivar än sågtandade. Tänderna på eggen gör att kniven enkelt kan greppa skorpan och ta sig igenom brödet utan att förstöra texturen.
SE ÄVEN KNIVGUIDE - KOCKKNIVEN

Brödknivar har generellt ett långt blad och kan skära raka snitt i både små och stora bröd. Den sågtandade eggen håller även skärpan längre än vad en kniv med ragg egg skulle göra om den användes för att skära bröd ofta, vilket gör att eggen inte behöver lika mycket underhåll. Tandade knivar passar även bra till råvaror med mycket syra, eftersom syra är något som sliter mycket på en rak egg.

Brödknivar
En brödkniv bör alltid ingå i en bra knivuppsättning. Hos Global finns varianter som varierar från 16 till 30 cm i storlek i serierna Classic, Sai och Ni.
Se Globals brödknivar