Blogg
Dela hummer som Kocklandslaget
Hur delar och skalar du en hummer? Lär dig knepen med hjälp av Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-12-30Hacka vitlök som Kocklandslaget
Att använda en vitlökspress är både snabbt och smidigt, men får du in tekniken så är det lika lätt att hacka den med kniv – och mycket godare! Lagkapten i Kocklandslaget – Ludwig Tjörnemo – visar hur ...
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-09-23Skär frukt som Kocklandslaget
Lär dig skära frukt – med några enkla medel! Få till den rätta knivtekniken med hjälp av Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-06-22Julienne & brunoise som Kocklandslaget
Lär dig att hacka som proffsen! I videon visar Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget hur du gör julienne och brunoise, det vill säga skär grönsaker i perfekta strimlor och tärningar.
Publicerad av Lena Unger 2022-05-13Stycka kyckling som Kocklandslaget
Att stycka kyckling är enklare än vad många tror. Proffskocken Anton Husa visar vilken kniv du ska använda och var någonstans du ska sätta den.
Publicerad av Lena Unger 2022-03-16Filéa plattfisk som Kocklandslaget
Gör som proffsen! Lär dig filéa plattfisk med tips från proffskocken Marcus Bremdal.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-03-09Filéa lax som Kocklandslaget
Skippa de färdiga bitarna i frysdisken! Proffskocken Matilda Ewaldh visar hur du enkelt filéar en hel, färsk lax och gör dina egna portionsbitar.
Publicerad av Lena Unger 2022-02-04Hacka lök som Kocklandslaget
Finhackad lök behövs till vart och vartannat recept. Därför är det värt att lära sig att hacka med rätt teknik. Lär dig knepen av proffskocken Anton Husa!
Publicerad av Lena Unger 2022-01-20Skär fänkål som Kocklandslaget
Grön på fänkål? Proffskocken Matilda Ewaldh lär dig att skära upp kålen på olika sätt och vilka delar som kan du kan använda till vad.
Publicerad av Lena Unger 2022-01-12Stycka oxfilé som Kocklandslaget
Osäker på hur du bäst handskas med hel oxfilé? Ta hjälp av Matilda Ewaldh från Kocklandslaget! I videon visar hon hur du putsar och portionerar upp köttet.
Publicerad av Lena Unger 2021-12-28Gibrands knivguide
Att välja rätt kniv för uppgiften är viktigt för en kock, men kan ibland kännas knivigt? Sebastian Gibrand lär dig om de vanligaste knivmodellerna.
Publicerad av Lena Unger 2021-10-28Gibrands Knivguide – Kockkniven
Vill du veta mer om kockkniven? Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar hur du använder kniven på rätt sätt och går igenom vilka råvaror den passar för.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-04Gibrands Knivguide – Brödkniven
Vässa dina knivkunskaper med proffskocken Sebastian Gibrand! Här tipsar han om när och hur du bäst använder brödkniven.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-01Gibrands Knivguide – Grönsakskniven
För den som lagar mycket vegetariskt är grönsakshackan en riktig stjärna i knivstället. Här visar Sebastian Gibrand hur du får ut det mesta av din kniv.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-01Gibrands Knivguide – Skalkniven
Tycker du att det är knivigt att skala lök? Här visar Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, hur använder skalkniven på bästa sätt.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-01Gibrands Knivguide – Specialknivar
Gillar du att ta ut svängarna i din matlagning? Då kan det vara dags att utöka knivsamlingen. Här tipsar Sebastian Gibrand om några vassa knivmodeller att ha koll på.
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2020-05-01