Sebastian Gibrand
Sebastian Gibrand är en riktig tävlingskock med meriter från flera professionella tävlingar. Han har varit ledare för Svenska Kocklandslaget, stått som segrare i Kockarnas kamp och representerat Sverige i den prestigefulla tävlingen Bocuse d’Or vid två tillfällen. Under alla sina gastronomiska bedrifter har Sebastian haft Globalkniven nära till hands. Till exempel var det med hjälp av Globals flexibla filékniv som han tog hem vinsten i Kockarnas kamp.
Sebastians kulinariska resa började i Skåne, närmare bestämt i barndomsstaden Helsingborg, där han först fick smak för kockyrket genom en praktik på Restaurang Gastro. Sedan dess har han minst sagt gjort sig ett namn i Sveriges restaurangvärld. Förutom att Sebastian har nått stora framgångar i tävlingssammanhang har han stått i köket på stjärnkrogarna Studio Frantzén och Oaxen Krog & Slip i Stockholm. 2019 fick han även äran att laga Nobelmiddagen.
Årets Kock
Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning och anses vara Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen grundades år 1983 med målet att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets rykte. Varje år gör ett antal vassa kockar upp om segern och vinnaren erövrar titeln Årets Kock.
Global lanserades i Sverige på 90-talet och det dröjde inte länge innan knivarna fann sin väg in i tävlingsköken. De professionella kockarna var först med att upptäcka Global, därefter väcktes intresset hos hemmakockarna. I många år har Global haft ett nära samarbete med Årets Kock och från och med 2020 kan vi även stoltsera som en av de officiella leverantörerna till tävlingen.