Tångknäcke

Torkad tång förhöjer smakerna i ditt knäckebröd. I det här receptet har vi använt sockertång, något som går lika bra att hitta i havet som på nätet.
Läs mer
Allsidiga alger
Vill du äta hållbart? Låt alger bli ett stående inslag på menyn. Det är en superråvara som är lika miljövänlig som fullproppad med nyttoämnen och umami.
Läs mer
Globals tungviktare
Det är viktigt att välja rätt kniv i rätt sammanhang. Tuffa råvaror – såsom kött, fågel och rotfrukter – kräver extra tuffa köksknivar.
Läs mer
Vassa nyheter
Här kommer det första vårtecknet – Globals vassa vårnyheter! Vilken kniv passar dig bäst?
Läs mer
Filéa plattfisk som Kocklandslaget
Gör som proffsen! Lär dig filéa plattfisk med tips från proffskocken Marcus Bremdal.
Läs mer
Hacka vitlök som Kocklandslaget
Att använda en vitlökspress är både snabbt och smidigt, men får du in tekniken så är det lika lätt att hacka den med kniv – och mycket godare! Lagkapten i Kocklandslaget – Ludwig Tjörnemo – visar hur du gör!
Läs mer
Vitlökssmör med mandel och gräslök
En klick vitlöksmör på toppen – det förhöjer i stort sett alla råvaror. Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget delar med sig av ett kryddigt och gott recept.
Läs mer

Global goes Global
Här har vi samlat inspiration och recept från världens alla hörn när Global goes global. Trevlig smakresa!
Läs mer
Dela hummer som Kocklandslaget
Hur delar och skalar du en hummer? Lär dig knepen med hjälp av Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget.
Läs mer
Ugnsbakad rödspättafilé med champagnesås
Champagnesås, räkor och eldad sparris. Lyxa till middagen med proffskocken Marcus Bremdals recept på ugnsbakad rödspättafilé! Serveras med örtslungad färskpotatis.
Läs mer
Finalisternas favoriter
Svårt att välja bland produkterna i Globals sortiment? Ta hjälp av finalisterna i Årets Kock 2022!
Läs mer
Stekt hummer med morotssås & krispig fänkål
Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt.
Läs mer
Höstens vassa nyheter
Globalfamiljen växer så det knakar! Nu välkomnar vi flera vassa nykomlingar in i sortimentet.
Läs mer
Skär frukt som Kocklandslaget
Lär dig skära frukt – med några enkla medel! Få till den rätta knivtekniken med hjälp av Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget.
Läs mer
Vit sparris med forellrom & mandelhollandaise
Laga Sebastian Gibrands förstklassiga förrätt! Med ingredienser som vit sparris, ärtskott och ätbara blommor är detta en tallrik som ger sköna vårvibbar.
Läs mer
Picklade primörgrönsaker
Picklat och klart! Gör som proffskocken Ludwig Tjörnemo och lägg in grönsakerna i ättikslag. Receptet passar till kött, grillat, fisk och skaldjur.
Läs mer
Gino med mynta & krossade drömmar
Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika Gino.
Läs mer
Julienne & brunoise som Kocklandslaget
Lär dig att hacka som proffsen! I videon visar Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget hur du gör julienne och brunoise, det vill säga skär grönsaker i perfekta strimlor och tärningar.
Läs mer
Råraka à la Janssons frestelse
En klassisk Jansson går inte av för hackor, men våga prova en ny variant. Sebastian Gibrands råraka med anjovissmak är lika god som genialisk!
Läs mer
Ugnsrostade grönsaker med getost
Ta vara på årets första grönsaker genom att rosta dem i ugnen! På så vis får de en krispig yta, samtidigt som de blir söta och mjuka inuti.
Läs mer
Melonsallad med fetaost & honung
En svalkande sallad som passar perfekt som förrätt innan grillen, eller som ett fräscht tillbehör på sommarbuffén.
Läs mer
Isländsk lammstek
Isländsk mat är mer än torkad fisk och surhaj. I vår receptserie "Global goes Global" delar hemmakocken Tobias Petursson med sig av ett läckert lammrecept.
Läs mer
Primörfrossa
Premiär för primörer! Är du en av dem som kommer att gå loss i grönsaksdisken i vår? Här är fem redskap som du inte kan vara utan.
Läs mer
Kycklingterrin med skysås
Testat terrin? Här bjuder proffskocken Anton Husa på sin tolkning av den franska klassikern. Välj själv om du vill servera den som förrätt eller bufférätt.
Läs mer- All inspiration
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Kocktävlingar
- Slipskola
- Skötselråd
- Knivguide