Blogg
Grillad kalventrecôte med potatis & chimichurri
Ta nästa steg vid grillen! Här är ett recept garanterat imponerar – både på gästerna och smaklökarna.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-16Grillad sparris med keso, ärtor & trädgårdsblommor
En smak av sommaren! Denna vackra grilltallrik passar perfekt som förrätt eller lättare lunch.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-05Grillade jordgubbar med brända hallon & vaniljcrème
Upptäck en ny dimension av bär! Denna sommardessert bjuder på en ljuvlig kombination av sött, syrligt och rökigt.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-04Laxsashimi med blodgrape & rättika
Vill du bjuda på något fräscht, vackert och superenkelt? Klart du vill! Louise Johansson ger oss receptet på en av sina favoriträtter – nämligen laxsashimi.
Publicerad av Lena Unger 2025-04-22Tartar de Fuet
En klassiker i ny tappning! Tartar de fuet är en smakrik twist på råbiff, där spansk salami ersätter nötköttet.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-04-10Årets rätt 2025 – Lammtaco ”Barbacoa”
En rätt att samlas kring! Bjud på Årets Kock-vinnaren Michael Anderssons tacos med långbakat lammkött och kryddor från hela världen.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25Koreanska tacos
Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist! I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, kimchi och chilimajo.
Publicerad av Lena Unger 2025-02-19Porchetta
Gör som Rebecca Siri och laga porchetta i jul! Denna goda italienska rätt gör sig utmärkt ihop med klassika jultillbehör såsom rödkål och brunsås.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-13Halstrade kräftstjärtar med smörsås
Kräftor till förrätt – ja, tack! Denna härliga rätt består av halstrade havskräftor som serveras tillsammans med en smakrik smörsås.
Publicerad av Lena Unger 2024-12-10Lax-tataki
Snyggt, snabblagat – och otroligt gott! Prova proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på lax-tataki.
Publicerad av Lena Unger 2024-11-27Wild boar Wellington
Recepttips! Viltkocken Daniel Tottie har gjort en egen variant på Biff Wellington med vildsvinsfilé som bas. Svingott – rent ut sagt.
Publicerad av Lena Unger 2024-10-14Pink pasta
Trendrätt nummer ett? Pink pasta eller Barbie pasta svänger du snabbt ihop genom att blanda pasta med en sås gjord på rödbetor och getost.
Publicerad av Lena Unger 2024-10-07Okonomiyaki med shiitakesvamp
Proffskocken Frida Ronge bjuder på sin favoriträtt okonomiyaki. Det är en japansk kålpannkaka – i detta fall smaksatt med shiitakesvamp och räkor.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-18Toast med kantareller & löjrom
Låt kantarellerna leva upp till sin status som skogens guld. På den här toasten får svampen sällskap av läcker löjrom, crème fraiche och dill.
Publicerad av Lena Unger 2024-09-10Pasta med jordärtskocka & ostronskivling
En himmelskt god pasta med krämig jordärtskocka, läckert svampfräs och färska kryddor. Toppas med tryffelolja!
Publicerad av Nellie Karlsson 2024-09-09Grillad spetskål
Våga variera grillmiddagarna! Kål är en trevlig råvara som, med rätt tillagning, blir en utsökt grillrätt. Testa Øyvind Bøe Dalelvs recept.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-12Biff satay
Släpp loss fantasin vid grillen med Øyvind Bøe Dalelvs recept. Här bjuder han på en läcker variant av biff satay med rättiks- och gurksallad.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-11Grillad ananas
Sommarens smarrigaste dessert? Ja, det är Øyvind Bøe Dalelvs grillade ananas det! Kombinationen av het chiliglaze och kall vaniljglass är lika god som genialisk.
Publicerad av Lena Unger 2024-06-10Miso-grillad torsk
Bjud på en grillkväll med asiatiskt tema! Hur gott låter det inte med miso-grillad torskfilé med avokado, lime och granatäpple?
Publicerad av Lena Unger 2024-05-27Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Publicerad av Lena Unger 2024-04-01Årets Rätt 2024 – Havets superhjälte i fyra säsonger
Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks har tagit fram Årets Rätt 2024. Det är en klimatsmart lasagne baserad på ”havets superhjälte” – blåmusslan.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-11Torskrygg med vit sparris, vaktelägg & havsbuljong
Varför är det egentligen en grej med skrei? Testa att laga detta lyxiga middagsrecept, så kommer du att förstå!
Publicerad av Lena Unger 2024-03-10Sushiskola – Nigiri
Lär dig att lyckas med din nigiri! Vi visar hur du gör en klassisk sushibit med ris och räkor, men givetvis kan du välja topping efter smak och tillfälle.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06Sushiskola – Sushiris
Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! Här avslöjar vi hemligheten bakom det perfekta sushiriset.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06Sushiskola – Uramaki
Uramaki eller Inside-out är ett alternativ till den klassiska makirullen med sjögräs utanpå. Vi visar hur du lyckas med rullen, steg för steg.
Publicerad av Lena Unger 2024-03-06Grönkålssoppa med ärtor & grön curry
En slät soppa går alltid hem – oavsett årstid. Här bjuder Louise Johansson på en rykande varm soppa i vårens gröna färg.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-19Ros på hiramasa med grape & gurka
Kärleksboosta någon du tycker om med denna läckra sashimi-ros! Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Publicerad av Lena Unger 2024-02-14Majsdipp
Snabb, enkel och makalöst god – det är denna krämiga majsdipp med chili. Den ultimata följeslagaren till tacokvällen!
Publicerad av Åsa Hendberg 2024-02-07Nudlar med wokade grönsaker & svamp
Tycker du att det är trist med rester? Spana in Thomas Sjögrens middagstips! Snabbt och lätt förvandlar han kylskåpsresterna till en väldoftande nudelrätt.
Publicerad av Lena Unger 2024-01-25Chokladfondant
Om du gillar choklad kommer du att älska Filip Poons chokladfondant! Det är en lättlagad dessert som gör sig lika bra till vardags som till fest.
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20Langos
Langos till förrätt – ja, varför inte? Om du gör dessa friterade bröd i liten storlek blir de en perfekt inledning på festmiddagen.
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20Stekt entrecôte med skysås
Entrecôte är en köttbit som kan otrolig mör och smakrik – när du steker den på rätt sätt. Följ Filip Poons recept och öka dina chanser att lyckas!
Publicerad av Lena Unger 2023-12-20Cacio e pepe
Testa en ny vardagspasta! Här är en variant på den trendiga rätten cacio e pepe. Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Publicerad av Lena Unger 2023-10-23Bao buns med hoisinkyckling & sojamajonnäs
Bjud på fluffiga, ångade bröd med stekt hoisinkyckling, syrad gurka och sojamajonnäs. Ett recept du kommer vilja göra i repris!
Publicerad av Lena Unger 2023-10-04Ostron med jordgubbsponzu & gröna jordgubbar
Inget större fan av ostron? Vi lovar – proffskocken Louise Johansson kommer få dig att tänka om. Testa hennes jordgubbsdoftande recept!
Publicerad av Lena Unger 2023-09-19Global Grillskola – Karamelliserade persikor med mandelkaka & luftig vanilj
Grilla allt som grillas kan – inklusive efterrätten! Proffskocken Sebastian Gibrand visar hur du tillagar sommarens godaste dessert: grillade och karamelliserade persikor med mandelkaka och luftig van...
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-07-04Global Grillskola – Shawarma på lamm
En smak av mellanöstern! Gör som Globals ambassadör Sebastian Gibrand och bjud på grillade lammfärsspett till middag. Varför inte i form av en läcker shawarma med färska grönsaker, libabröd och grön k...
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-06-26Rabarbergaletter med kardemumma
Galetter är franska pajer som här fått sig en somrig svensk twist i form av rabarber och kardemumma. De blir den perfekta portionsefterrätten!
Publicerad av Sofia Rönnkvist 2023-06-23Global Grillskola – Kryddigt fetaostpaket
Den perfekta förrätten eller tillbehöret till grillkvällen? Fetaostpaket med krispiga bönor och fräscha örter! Här visar proffset Sebastian Gibrand hur du bäst grillar osten riktigt mjuk och saftig.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-06-14Örtsallad
Grönt är skönt! En örtsallad är busenkel att slänga ihop och fungerar lika bra att äta som förrätt, grilltillbehör eller som en del av en huvudrätt.
Publicerad av Lena Unger 2023-06-07Årets Rätt 2023 – 50/50 köttbullar med pasta & tomatsås
Hälften kött, hälften vego. Årets Rätt 2023 bjuder på klimatsmarta köttbullar med pasta och tomatsås. Signerad Årets Kock-vinnaren Jessie Sommarström.
Publicerad av Nellie Karlsson 2023-04-20Lammrostbiff med selleripuré & getostkroketter
Rosastekt lammrostbiff serveras med kryddkokta rödbetor, getostkroketter, sotad savoykål, selleripuré samt skysås – en rätt från Marcus Bremdal i Svenska Kocklandslaget.
Publicerad av Åsa Hendberg 2023-04-03Tångknäcke
Torkad tång förhöjer smakerna i ditt knäckebröd. I det här receptet har vi använt sockertång, något som går lika bra att hitta i havet som på nätet.
Publicerad av Lena Unger 2023-03-30Vitlökssmör med mandel och gräslök
En klick vitlöksmör på toppen – det förhöjer i stort sett alla råvaror. Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget delar med sig av ett kryddigt och gott recept.
Publicerad av Åsa Hendberg 2022-11-08Ugnsbakad rödspättafilé med champagnesås
Champagnesås, räkor och eldad sparris. Lyxa till middagen med proffskocken Marcus Bremdals recept på ugnsbakad rödspättafilé! Serveras med örtslungad färskpotatis.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-09-15Stekt hummer med morotssås & krispig fänkål
Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-08-27Vit sparris med forellrom & mandelhollandaise
Laga Sebastian Gibrands förstklassiga förrätt! Med ingredienser som vit sparris, ärtskott och ätbara blommor är detta en tallrik som ger sköna vårvibbar.
Publicerad av Lena Unger 2022-05-23Gino med mynta & krossade drömmar
Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika Gino.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-05-16Picklade primörgrönsaker
Picklat och klart! Gör som proffskocken Ludwig Tjörnemo och lägg in grönsakerna i ättikslag. Receptet passar till kött, grillat, fisk och skaldjur.
Publicerad av Lena Unger 2022-05-16Råraka à la Janssons frestelse
En klassisk Jansson går inte av för hackor, men våga prova en ny variant. Sebastian Gibrands råraka med anjovissmak är lika god som genialisk!
Publicerad av Lena Unger 2022-04-13Ugnsrostade grönsaker med getost
Ta vara på årets första grönsaker genom att rosta dem i ugnen! På så vis får de en krispig yta, samtidigt som de blir söta och mjuka inuti.
Publicerad av Lena Unger 2022-04-06Melonsallad med fetaost & honung
En svalkande sallad som passar perfekt som förrätt innan grillen, eller som ett fräscht tillbehör på sommarbuffén.
Publicerad av Anna-Karin Boije 2022-04-05Isländsk lammstek
Isländsk mat är mer än torkad fisk och surhaj. I vår receptserie "Global goes Global" delar hemmakocken Tobias Petursson med sig av ett läckert lammrecept.
Publicerad av Lena Unger 2022-03-31Kycklingterrin med skysås
Testat terrin? Här bjuder proffskocken Anton Husa på sin tolkning av den franska klassikern. Välj själv om du vill servera den som förrätt eller bufférätt.
Publicerad av Lena Unger 2022-03-18Årets rätt 2022 – Vildsvinskebab i tunnbrödsrulle
Årets Rätt 2022 är skapad av Årets Kock-vinnaren Gustav Leonhardt. Det är en vildsvinsrulle med ärtröra, saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli – perfekt för utflykten!
Publicerad av Lena Unger 2022-03-17Fänkålscrudité
Pigga upp middagen med en fräsch sallad! I det här fallet är fänkål huvudingrediensen och Matilda Ewaldh kocken bakom receptet.
Publicerad av Lena Unger 2022-02-08Paella Mixta
Paella Mixta på traditionellt vis! Med sin läckra kombination av krämigt saffransris, färska skaldjur, kyckling och het chorizo bjuder hemmakocken Robin Fajardo på Spaniens bästa smaker.
Publicerad av Nellie Karlsson 2022-01-27Karamelliserad lök
Karamellisera mera! Det är ett fantastiskt sätt att framhäva sötman och runda av den skarpa smaken i löken. Anton Husa delar med sig av sitt bästa recept.
Publicerad av Lena Unger 2022-01-24Rimmad, marinerad lax med fänkålscrudité
Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget bjuder på en rimmad, marinerad laxfilé som serveras tillsammans med fänkålscrudité och sojaemulsion.
Publicerad av Lena Unger 2022-01-13