Köttyxa 16 cm

Art. Nr: G-12

Köttyxa från Global, 16 cm.

Läs mer

Finns i lager

2 539 kr

Köttyxan är en tuff kniv som är särskilt lämpad för att stycka kött. Du kan exempelvis använda kniven till att separera brosk eller leder mellan köttstycken, men även till att hacka kött till grytbitar.
 



Vill du veta mer om köttyxan? I Gibrands knivguide visar Globals ambassadör Sebastian Gibrand hur du använder kniven på rätt sätt samt går igenom vilka råvaror den passar för.
 

GLOBAL

Global, eller Global Classic, är den bredaste och mest kända Globalserien. I serien finns en mängd skarpa knivmodeller, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. Knivarna är tillverkade i ett lager stål och känns igen på handtaget med svarta prickar. I serien finns även redskap och tillbehör som hjälper dig att hålla skärpan i köket.

Global
Global
Rostfri
Rostfritt stål
16 cm
4943691812445

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Globalknivar

Att kniven är kökets viktigaste redskap skriver de flesta kockar under på. På samma sätt som en slö kniv kan minska lusten att laga mat, kan en vass kniv inspirera till stordåd i köket. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på.



Rengöring

Lämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.

Underlag

Använd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis Globals skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.

Nötning

Försök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.

Förvaring

Globalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.
 

Underhåll

För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.

Du kan hitta sliperier som vi på Sundqvist rekommenderar här

DELA DINA BILDER MED GLOBALKNIVAR

Tagga #yesGlobalknivar så kanske dina bilder blir visade här.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer
F