Hur du sätter guldkant på middagen? Med proffskocken Ludwig Tjörnemos recept på stekt hummer!
Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt.
Ludwigs RECEPTTIPS
INGREDIENSER
Stekt hummer
(ca 2 portioner)
2 st hummerstjärtar
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
salt
Sås
4 msk reducerad morotsjuice
200 g smör
1 st citron
Salt
Topping
1 st fänkål
2 kvistar dill
Gör så här
Hummer
Skala hummern och stek i en varm stekpanna. När hummer fått färg; tillsätt smör, hackad vitlök och timjan. Ös hummern med smöret och avluta därefter med salt.
Sås
Koka upp morotsjuicen och saften från en citron i en kastrull. Tillsätt smöret under omrörning och smaka av med salt.
Topping
Hyvla fänkålen tunt och plocka dillen fint. Lägg fänkålen i isvatten en stund och låt rinna av på papper. Toppa hummern med såsen, fänkålen och dillen.
Servera och njut!