Vad blir det om proffsen själva får bestämma? Låt dig inspireras av Svenska Kocklandslagets julklappstips!
Att trolla fram de perfekta julklapparna till nära och kära är sällan en helt smärtfri process. Det ska funderas, planeras, letas och inhandlas. Och så ska det såklart paketeras och helst av allt: inte returneras.
Men oavsett hur många (eller få) klappar du hittills lyckats bocka av så är en sak säker: med hjälp av Svenska Kocklandslagets julklappstips tar du dig igenom inköpslistan betydligt snabbare. Så varför inte göra som proffsen och ge bort hårda paket från Global i år? I vårt breda sortiment finns vassa klappar som passar alla – oavsett nivå i köket!
Jerome Ianmark Calayag - ALLKNIV
– För mig så är en allkniv något man måste ha. Absolut den smidigaste kniven!
LÄS MER
ERIK MÖLLER - KNIVLIST
– Snyggaste knivarna förtjänar den snyggaste platsen i köket! Denna knivlist gör att det lätt att välja rätt kniv!
LÄS MER
LUDWIG TJÖRNEMO - TRANCHERKNIV
– Trancherkniven är den knivtypen som jag använder allra mest. Det funkar till väldigt mycket och klarar av de flesta uppgifter. Ska du ha en kniv så är trancherkniven ett självklart val för mig.
LÄS MER
MARCUS BREMDAL - BESTICK
– En stor favorit för mig är Globals bestick. De är oslagbara i både funktion och design. För mig är det givet att om jag lägger ner tid och kärlek på att inhandla fina råvaror och laga god mat, så är det lika viktigt att ha bra kvalitet på besticken jag äter med.
LÄS MER
Matilda Ewaldh - Träskärbräda
– Skärbrädan är stabil, både när du skär grönsaker och frukt. Den glider inte runt, vilket är viktigt. Sedan så uppskattar jag tjockleken på brädan – använder du den mycket så gör det inget, eftersom du kan slipa ner den. Extra plus för att den är snygg att ha hemma i köket och gör sig bra på jobbet tillsammans med Globals knivar.
LÄS MER
MICHAEL ANDERSSON - PINCETT
– Jag gillar Globals lilla pincett just för den precision du får av det lilla handtaget. Den är även mindre och nättare än vanliga ”stek”-pincetter vilket gör den lätt att använda för både stekning av kött och uppläggning av mat.
LÄS MER
MARIE SKOGSTRÖM - KÖTTYXA
– Jag tycker verkligen om Globals köttyxa. Det är en härlig yxa med bra tyngd – perfekt att stycka kyckling med. Den funkar även alldeles utmärkt att hugga till foten på julgranen med.
LÄS MER
KASPER KLEIHS - PALETT
– Ett verktyg som jag absolut inte klarar mig utan är Globals palett. Speciellt använder jag den när jag lyfter bakelser, stryker krisp och gör dekorer.
LÄS MER
Anton HUsa - skalkniv
– Jag tycker om Globals skalkniv och finliret du kan få till med hjälp av den. Den funkar till både skalning, rensning och tournering. Perfekt när du vill eller behöver jobba i "luften" med råvaran.
LÄS MER
MALIN LÖNNEBERG - PALETT
– 11 cm vinkelpalett, det verktyget använder jag mest. Jag använder den till små bakverk, chokladdecorationer och petit fourer, men framför allt till alla tallrikslägg. Eftersom den är så liten, så passar den perfekt för det. En smidig lite kompis i köket helt enkelt!
LÄS MER
JENS ERICSSON - SKALARE
– En riktigt bra skalare är ett måste i varje kök. Förutom att vara riktigt snygg så har Globals skalare även blad som är lätta att byta ut. Känns super i ett hållbarhetsperspektiv och även för plånboken.
LÄS MER
IDA BAUHN - FILéKNIV
– Jag gillar filékniven. Den som är bred och flexibel. Enligt mig är det den bästa kniven vid service!
LÄS MER